BAIA MARE. Începând de astăzi, municipiul este supravegheat de 169 de camere video

Primarul interimar Doru Dăncuș a anunțat astăzi, 15 ianuarie, inaugurarea sistemului de monitorizare video ”Safe Future” la dispeceratul Poliției Locale Baia Mare. Acest proiect de amploare vine în sprijinul eforturilor locale de combatere a infracțiunilor și asigurare a siguranței cetățenilor.

Noul sistem cuprinde 169 de camere, dintre care 132 sunt camere fixe, 29 sunt camere mobile, iar opt sunt specializate în citirea numerelor de la autovehicule. Acestea sunt distribuite strategic în municipiu, inclusiv la intrările și ieșirile orașului, pentru a acoperi o gamă largă de zone.

Proiectul ”Safe Future” a fost realizat în colaborare cu trei unități administrativ-teritoriale din Ucraina. Primăria Municipiului Baia Mare a obținut o finanțare de 600.000 de euro, fonduri utilizate pentru achiziționarea echipamentelor necesare.

Pentru a asigura permanența la dispecerat, polițiștii locali lucrează în parteneriat cu Poliția Municipiului Baia Mare. Primarul interimar Doru Dăncuș a subliniat că investițiile în domeniul monitorizării video vor continua.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica