BAIA MARE. Jandarmii montani, în vizită la Grădinița nr.13

Preșcolarii Grădiniței nr. 13 din Baia Mare au primit astăzi vizita jandarmilor montani. Cei mici au aflat, printre altele, cum trebuie să se pregătească înainte de a porni într-o drumeție și ce să facă dacă se întâlnesc cu animale sălbatice.

”Ce-ai vrea să te faci când vei fi mare? Aceasta a fost întrebarea la care au avut de răspuns astăzi preșcolarii Grădiniței cu Program Normal nr. 13 din Baia Mare după ce au primit vizita jandarmilor montani maramureșeni. Cei mici ne-au invitat azi la Grădiniță să poarte o discuție cu noi despre ce înseamnă să fii jandarm montan. Spre surprinderea noastră, copiii știau o mulțime de lucruri despre noi și activitatea noastră, poate și datorită faptului că majoritatea lor ne-au vizitat cu ocazia Zilei Porților Deschise, la începutul acestei luni.

Jandarmii montani le-au vorbit copiilor despre pregătirea pe care trebuie să o facem înainte de a merge pe munte, despre importanța respectării naturii atunci când plecăm în drumeții, dar și despre cum ar trebui să decurgă o întâlnire cu animalele sălbatice. Totodată, cei mici au încercat binoclurile sau busolele din dotarea jandarmilor, dispozitivele de prins șerpi sau căștile de protecție dar și celelalte echipamente pe care le-au avut cu ei.

Veselia molipsitoare și curiozitatea au fost cuvintele de ordine ale zilei, iar răspunsurile savuroase ale celor mici au completat perfect reușita activității. La despărțire, simpaticii prichindei ne-au mărturisit că le-a plăcut foarte mult activitatea de astăzi și ne mai așteaptă să revenim și cu alte ocazii. Noi, la rândul nostru, le-am promis că îi așteptăm la vară la munte să mergem împreună într-o drumeție distractivă”, au precizat reprezentanții IJJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA