BAIA MARE. Locuitori deranjați de mirosul gunoaielor. Cât mai trebuie să suporte

Mai mulți locuitori din Baia Mare au semnalat mirosul neplăcut de gunoi din ultimele zile, care s-a abătut peste urbe. Oamenii spun că-n zona platformei temporare de depozitare a deșeurilor de la ieșirea din oraș, a mai apărut recent, încă un munte de deșeuri.

Am luat legătura cu oficialii Comisariatului Județean Maramureș al Gărzii de Mediu, care ne-au explicat care este situația deșeurilor în momentul de față. Al doilea munte de gunoaie, a apărut în perioada în care a existat un conflict între operatorul de salubrizare și Consiliul Județean Maramureș. Acum reprezentanții Drusal au termen până în 17 iunie să ducă toate deșeurile respective la un depozit autorizat. În momentul în care se încarcă mașinile de gunoi însă, se degajă acest miros neplăcut, iar faptul că vremea s-a încălzit în ultima perioadă contribuie la această stare de disconfort.

”Este inevitabil să apară acest miros, pentru că acolo au fost stocate niște deșeuri. Acum se încarcă în mașini și se transportă și vă dați seama că în momentul în care le atingi, degajă mirosurile astea. Nu avem cum altfel să le luăm de acolo.

Al doilea munte nu este nou. El este acumulat în perioada aceea în care între Drusal și Consiliul Județean nu au ajuns la o înțelegere. În baza unei hotărâri a comitetului județean pentru situații de urgență, există întocmit un plan în care ei, tot ce este depozitat acolo în plus, trebuie dus până în 17 iunie. Noi săptămânal facem monitorizare acolo, cu poze cu cantitățile transportate, ca să vedem dacă se încadrează în graficul pe care și l-au asumat. Chiar acum colegii mei sunt acolo”, a declarat Marcela Chindriș, comisarul șef al instituției, pentru Glasul Maramureșului.

Săptămânal, operatorul de salubritate are obligația să transporte în jur de 800 de tone și deocamdată graficul este respectat.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA