EDIȚIA A X-A. Produsele tradiționale, promovate în cadrul Târgului „Bun de Maramureș”

În weekend-ul care tocmai a trecut, de Sfinții Împărați Constantin și Elena, în curtea Palatului Administrativ din Baia Mare s-a desfășurat a X-a ediție a Târgului „Bun de Maramureș”.

Producători locali și meșteri populari au expus cele mai bune produse naturale și cele mai frumoase obiecte vestimentare sau de decor realizate de ei, cu multă dragoste și răbdare, iar atât maramureșenii, cât și turiștii care au vizitat standurile pline cu produse tradiționale, au rămas impresionați de frumoasele momente artistice oferite de elevii claselor de canto și instrumente de la Școala Populară de Artă din cadrul Centrului Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș, precum și de ansamblurile folclorice din județ, ”Vasile Lucaciu” din Șișești și ”Măgura” din Cernești.

”Această ediție a Târgului a venit și cu un element inedit, și anume Tombola ”Bun de Maramureș”, care a avut trei premii constând în produse oferite de meșterii populari și producătorii tradiționali participanți la târg. Urna, reprezentată de o oală de lut tradițională, s-a umplut repede cu bilete din partea participanților care au achiziționat produse de la târg și au fost dornici să câștige coșurile cu produse tradiționale”, au precizat oficialii Consiliului Județean Maramureș.

Mesaroș Mara, Simionca Cătălin și Șofrac Maria sunt cei trei câștigători ai tombolei din cadrul acestei ediții, care a fost un real succes și va fi repetată cu siguranță la următoarele ediții ale târgului.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA