BAIA MARE. Mai mulți copilași infectați cu salmonella

Mai mulți copilași care frecventează aceeași grădiniță din Baia Mare, ar fi fost infectați cu salmonella. Sub protecția anonimatului, părinții povestesc că preșcolarii s-ar fi îmbolnăvit de la mâncarea de la grădiniță. La fața locului au ajuns și inspectorii de la DSP Maramureș pentru a face o anchetă și a stabili ce s-a întâmplat. Unii dintre părinți spun că starea copilașilor este destul de gravă și că au primit tratament cu antibiotic.

Am trimis o solicitare către DSP Maramureș pentru un punct de vedere oficial vizavi de această situație, pe care-l vom publica când îl vom primi.

 

ACTUALIZARE:

Oficialii DSP Maramureș au confirmat că recent s-a descoperit un caz de salmonella, la o grădiniță din cartierul Săsar, la începutul lunii aprilie. Dar nu ar fi prima dată când în Baia Mare s-au semnalat astfel de probleme. La începutul anului, în luna ianuarie, alți patru copilași s-au îmbolnăvit de salmonella, de data aceasta la o grădiniță din cartierul Vasile Alecsandri.

Medicul Rodica Pop, din cadrul DSP Maramureș, a precizat că, după spusele mamei, copilașul ar fi mâncat un preparat cu maioneză, când au sărbătorit Paștele Catolic și că probabil că de acolo s-a îmbolnăvit. Copilașul în cauză, nu se află la program prelungit la grădiniță, ci la program normal. Astăzi, oficialii DSP Maramureș au primit probele de scaun de la toți contacții și se efectuează analizele, iar deocamdată nu s-au primit rezultatele.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA