SENTINȚĂ. Trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru socrii lui Cherecheș

Claudia și Dorin Gliga, socrii fostului edil Cătălin Cherecheș, sunt acuzați de dare de mită. Ei ar fi încercat să-i dea între 50.000 și 100.000 de euro mamei unei judecătoare pentru ca aceasta să dea o soluţie favorabilă în dosarul de corupţie al lui Cherecheș.

Claudia Gliga, a fost condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, faptă prevăzută de art. 290 alin. (1) Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000. Gliga Dorin-Petru a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni închisoare pentru complicitate la dare de mită, faptă prevăzută de art. 48 alin. (1) Cod penal raportat la art. 290 alin. (1) Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000.

Decizia poate fi contestată atât de DNA care poate cere închisoare cu executare, cât și de cei doi condamnți care au primit o serie de obligații precum muncă în folosul comunității pe durata suspendării pedepsei, precizează Digi24.

Procurorii DNA din Cluj au comunicat că, în contextul în care „un afin al lor era judecat într-un dosar de corupţie”, aflat în faza apelului, „inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, şi s-ar fi oferit să achiziţioneze o afacere pe care aceasta din urmă o deţinea pe raza judeţului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite”. Potrivit DNA, această ofertă iniţială ar fi fost valabilă doar în condiţiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunţe o sentinţă favorabilă (soluţie mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârşirea unor presupuse infracţiuni de corupţie, au precizat procurorii DNA într-un comunicat de presă.

(Credit foto: G4 Media)

GlasulMM
GlasulMM