BAIA MARE – O asociație de tineret caută mentori în proiecte ale Corpului European de Solidaritate

Asociația de tineret ”Team for Youth” Baia Mare mentori care să se alăture echipei. Cei selectați vor lucra cu voluntarii străini veniți în municipiul Baia Mare prin Corpul European de Solidaritate (European Solidarity Corps).

Cerințe: cunoștințe de limba engleză, nivel avansat; experiență în gestionarea situațiilor de criză și a conflictelor; disponibilitate pentru întâlniri individuale cu voluntarul; persoane peste 18 ani, preferabil din Baia Mare.

Responsabilități: integrarea voluntarului în comunitatea locală; stabilirea de obiective și ghidarea procesului de învățare al voluntarului; crearea unui mediu sigur în care voluntarul să se poată deschide; suport în completarea certificatului final Youth Pass (certificat ce atestă competențele de învățare ale voluntarului la final de proiect); comunicarea prin intermediul unui raport lunar al procesului de mentorat; cunoașterea (cel puțin în mare) a activităților voluntarului și a obiectivelor proiectului din care acesta face parte; completarea fișelor specifice procesului de mentorat.

Mentorul va avea în responsabilitate unul sau mai mulți voluntari internaționali, pe o perioadă de minim o lună. Întâlnirile mentor – voluntar vor fi săptămânale și, în cazuri excepționale, la cererea voluntarului. Ele se pot desfășura și online dacă situația o cere.

Cei interesați sunt așteptați să trimită un scurt CV și scrisoare de intenție pe adresa office@t4uth.ro.

mg
mg