BAIA MARE. Protest spontan la Agenția de Protecție a Mediului Maramureș

Azi dimineață, de la ora 10.00, aproximativ 30 de angajați din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Maramureș au organizat un protest spontan. Aceștia sunt nemulțumiți de discriminările salariale față de colegii lor de la nivel central, care au venituri cu 30% mai mari, în condițiile în care depun aceeași muncă. În plus, criza mare de personal face ca angajații actuali să fie nevoiți să preia tot mai multe sarcini și responsabilități, pentru ca instituția să-și desfășoare activitatea în mod normal.

”Suntem neglijați de foarte mult timp și ne-a ajuns cuțitul la os. Nu cerem decât alinierea salariilor, așa cum s-a procedat și-n cazul altor instituții. Nu cerem privilegii suplimentare față de alte instituții județene ci doar încetarea discriminării și exercitarea drepturilor noastre legitime. Față de Agenția Națională pentru Protecția Mediului, diferențele salariale sunt de 30%.

Am fost prinși într-un PLX 67/2023 și printr-un amendament care a fost semnat și de PSD și de PNL a trecut de Senat, stă în Camera Deputaților din ianuarie. Trebuie să treacă de toate comisiile pentru a ajunge la raportul final, respectiv la comisia de muncă și la cea de finanțe, dar trebuie să treacă de toate celelalte șapte comisii. Stăm după comisia de cultură, care s-a întrunit de trei ori până acum și nu a avut cvorum. Această comisie e pur consultativă. Eu cred că-și bat joc de noi. Ni s-a mărit acum cu 5%, la nivel național și salariile nu au mai fost mărite din 2018”, a declarat Vlad Florin, consilier superior în cadrul instituției.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA