BAIA MARE. Reapar punctele temporare de vânzare și sacrificare a mieilor

După o pauză de mai mulți ani de zile, anul acesta, în Baia Mare va exista atât un punct de sacrificare temporară a mieilor, cât și un punct de vânzare a animalelor din specii ovine și caprine. Conducerea DSVSA Maramureș au precizat că, doar la nivelul Băii Mari au fost solicitări de înființare a acestor puncte.

”După trei ani de zile post-pandemie, trebuie să reluăm această activitatea, care să vină în sprijinul cetățenilor municipiului Baia Mare și nu numai. La solicitarea Asociației Crescătorilor de Ovine dintr-o anumite localitate se prestează această facilitate. DSVSA Maramureș pune la dispoziție din acest punct de vedere consilieri medici veterinari oficiali care vor face verificările de rigoare. Asta înseamnă în primul rând evaluarea animalelor din punct de vedere al bunăstării lor, mijloace de identificare, apoi condiții privind verificarea carcaselor în acel punct de sacrificare temporar.

Ambele puncte temporare, respectiv cel de sacrificare temporară, va fi în parcarea străzii Oborului cu Eminescu, iar locul de vânzare animale vii, din speciile ovine și caprine, o să fie în incinta pieței de pe strada Eminescu. Doar la Baia Mare a existat dorința de a se amenaja aceste două puncte temporare.

În aceste zile, mieii se vând și prin comerțul mare. Animalele din specii ovine și caprine pleacă la export și o mică parte se duc în aceste abatoare și-n punctul de sacrificare. În perioada paștelui catolic au fost sacrificați circa 1.400 de miei și vânduți către populație”, a declarat Vasile Pop, director adjunct al DSVSA Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

 

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA