BAIA MARE. Sălile de fitness, luate cu asalt după sărbători. Cum dăm jos kilogramele în plus

Ca în fiecare început de an, sălile de fitness sunt luate cu asalt de cetățenii care vor să scape de kilogramele în plus acumulate de sărbători, dar și de cei care își propun ca din acest an, să ducă un stil de viață mai sănătos. Am stat de vorbă cu un antrenor personal pentru a afla cât de benefic este mersul la sală și cum putem să avem greutatea pe care ne-o dorim.

”Ce trebuie să știe maramureșenii este ca procesul de a da kilogramele acumulate în plus de sărbători e unul care necesită răbdare, care se întinde pe o perioadă de timp mai lungă. Trebuie să vrei să slăbești în primul rând, apoi să treci la treabă. E indicat să facem plimbări, să alergăm dacă timpul ne permite. La sală trebuie să executam exerciții care angrenează mai multe grupe musculare deodată. Nu trebuie să ne axăm doar pe o anumită grupă musculară, ci să lucrăm tot corpul.

Un alt aspect foarte important este alimentația. Degeaba mergi la sală, faci mișcare, dacă nu mănânci sănătos, respectiv legume, fructe, carne de pui, pește. Sunt recomandate porțiile mici și dese. Și hidratarea este importantă iar aici menționez că alcoolul trebuie eliminat, la fel și sucurile acidulate. Cel mai la îndemână este să bem apă, cel puțin 2 litri pe zi. Mersul la sală dă rezultate dacă facem asta cel puțin 4 zile pe săptămână, luni de zile la rând. Așa nu numai că vom reuși să abținem greutatea pe care ne-o dorim, dar ne vom și menține”, a declarat Dragoș Hojda, antrenor personal, pentru Glasul Maramureșului.

 

Ana-Maria HOJDA

 

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA