BAIA MARE. Dat în vileag de adversari. Câte țigări de contrabandă au găsit polițiștii în mașină

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul polițiștilor din Baia Mare, au realizat în aceste zile o acțiune de prindere în flagrant delict a unui autoturism despre care exista suspiciunea că transporta pe raza reședinței de județ țigarete susceptibile că provin din contrabandă. Se știe că în unele magazine din Baia Mare se vând „cunoscătorilor” țigări de contrabandă, iar acest lucru aduce bani frumoși tuturor celor implicați.

Doar că lucrurile se schimbă atunci când partenerii în afaceri ilegale nu se mai înțeleg. IPJ Maramureș a anunțat că „în cadrul activităților desfășurate ieri, 17 aprilie, polițiștii au depistat autoturismul în cauză, la volan fiind identificat un bărbat în vârstă de 44 de ani. În autoturism au fost găsite 2.500 pachete de țigarete, nemarcate fiscal, bunuri care trebuiau supuse unui regim vamal și susceptibile că provin din contrabandă, în valoare de 45.000 de lei”.

„Produsele accizabile, precum și autoturismul folosit la activitatea infracțională, în valoare de aproximativ 10000 euro, au fost indisponibilizate și ridicate în vederea continuării cercetărilor. În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar polițiștii continuă cercetările pentru identificarea tuturor participanților la activitatea infracțională și tragerea la răspunderea penală a acestora”, precizează IPJ Maramureș.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA