BAIA MARE. Un bou a dat buzna în curtea ATP. Polițiștii locali, fără soluții

În urmă cu câteva zile, un bou rătăcit a ajuns în curtea ATP din Baia Mare și s-a ascuns după un container. Întreaga pățanie a fost povestită pe rețelele de socializare de Mircea Cirț și a devenit virală. Pe lângă comicul situației însă, se subliniază și o parte din lipsurile Poliției Locale în a gestiona eficient anumite situații.
”De fapt boul acesta, sărmanul, e doar pretextul a ceea ce vreau să vă spun… Ce s-a întâmplat de fapt?… Zilele trecute, un ditamai boul, a intrat pur și simplu în curte la ATP în Baia Mare. Cum?… Rătăcit și speriat a alergat și s-a ascuns după un container… De fapt, între gard și container, culmea și cu un stâlp înainte. A rămas blocat acolo fiindcă viața nu l-a învățat încă mersul cu spatele… S-au animat … Colegi, Poliția locală, Poliția națională, jandarmi, curioși… Strânși să constate și să rezolve problema boului rătăcit… Tot felul de soluții propuse și dintr-o dată o mare problemă: dacă-l scoatem de acolo, unde-l ducem și cu ce mașină-l transportăm?… Dat fiind că primăria are mașini care cară de toate numai una care să care un bou, în carne și oase, nu are la nevoie. Salvarea a venit tocmai de la stăpânul animalului. Ajunsese și el omul, într-un suflet, să își recupereze boul. Avea o mașină specială pentru transportul animalelor mari: cai, vaci… Așadar, cu efort și emoții am văzut după o vreme boul suit în camion, pregătit să se întoarcă acasă.
Cum e viața!?… Acum boul poate rumega liniștit, dar eu încă mă gândesc la faptul că e necesar ca la serviciile municipalității Baia Mare să existe o asemenea mașină sau un contract de servicii cu proprietarul unui asemenea mijloc de transport, la care să poți apela atunci când ai o urgență în care sunt implicate animale mari. Fiindcă zic și eu: Cu boii nu știi niciodată ce te așteaptă!…”, este mesajul postat de Mircea Cirț.
Ana-Maria HOJDA
Sursa foto: captură video Mircea Cirț/Facebook
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA