REPORTAJ FOTO. Vama Sighet, la împlinirea a doi ani de război

Cu ocazia împlinirii a doi ani de la războiul din Ucraina, mai mulți jurnaliști au fost prezenți în punctul de trecere al frontierei din Sighetu Marmației, pentru a participa la o conferință de presă susținută de reprezentanții ITPF Sighetu Marmației.

În urmă cu doi ani de zile, punctul de trecere al frontierei era plin de refugiați, unii dintre ei aflați încă șoc și adevărate drame se desfășurau sub ochii tuturor. Mame cu copii mici au plecat cu un bagaj de mână și un cărucior, pentru a se afla în siguranță. Atunci, populația din Sighet și din zonele învecinate au sărit în ajutorul refugiaților și s-au oferit să-i transporte sau să-i cazeze gratuit. Și ONG-urile și-au făcut apariția la scurt timp și au venit cu numeroase ajutoare.

Astăzi, vama din Sighet era destul de pustie, Traficul la frontieră era unul redus. Am văzut însă oameni care veneau în România pe biciclete, probabil la cumpărături. La fel, am văzut și multe femei, adesea mame, care se întorceau în Ucraina fie pe jos, fie cu mașinile.

 

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA