BD. UNIRII. Brazi găuriți cu burghiul. Se caută vinovații

Oficialii Primăriei Baia Mare caută vinovații pentru găurirea brazilor de pe bd. Unirii, nr 7, în zona librăriei Mihai Eminescu. Viceprimarul orașului Pap Zsolt István a lansat un apel pe rețelele de socializare, în speranța că așa se va afla cine a făcut găurile respective,

”Bună ziua! Dacă cineva are informații sau știe cine a făcut găuri cu burghiul la baza brazilor de pe Bulevardul Unirii nr 7 (în fața librăriei Mihai Eminescu/restaurantului Perla), să ia legătura cu SPAU, Politia Locală sau Garda de Mediu. Nu îmi pot da seama ce inconștient a putut face așa ceva!! Din păcate, dacă nu vor putea fi tratați, se vor tăia”, a precizat Pap Zsolt István, viceprimarul Băii Mari.

”Un lucru este sigur: dacă s-a făcut cu intenția ca în viitor să se facă vreo terasă/extindere acolo, cu siguranță până sunt eu în consiliu local nu voi permite așa ceva. Așa cum și acum câțiva ani când s-a dorit așa ceva, m-am opus categoric. S-a sesizat Poliția Locală. Se va pune o soluție de protecție, dar dacă cel care a făcut acest gest a pus ceva soluție nocivă, este destul de grav. Monitorizăm”, a mai precizat acesta.

Locatarii din zonă sunt revoltați de ce s-a întâmplat. ”Vinerea trecută am văzut că unul dintre brazi se usucă și verificând cu un domn vecin care lucrează la ocolul Silvic, am văzut că sunt găuri unele foarte proaspete, au o adâncime de aprox. 30 cm. Sunt singurii din parc care sunt măcelăriți în acest mod, eu stau acolo din 2014, alții din bloc i-au plantat, acum încurcă. Erau singura perdea de protecție pt praf și poluarea de pe Progresului. Oricine a făcut asta se va afla, terasă cât stau eu acolo nu va face, toți vecinii mergem la Primărie, suntem un car de nervi”, a precizat revoltat unul dintre locatarii din zonă, pe rețelele de socializare.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA