BINE DE ȘTIUT – Cum și unde ne putem plăti obligațiile fiscale către stat

Bani pentru pensionari
Bani catre stat

Agenția Națională de Administrare Fiscală a publicat pe portalul propriu, la rubrica Asistență contribuabili/Servicii oferite contribuabililor, un material informativ privind modalitățile de efectuare a plăților către Agenție. Este vorba despre Broșura „Cum și unde ne putem plăti obligațiile fiscale”, care listează și explică mijloacele prin care contribuabilii pot achita către ANAF impozitele, taxele, contribuțiile, precum și alte sume datorate bugetului general consolidat.

Modalitățile de plată sunt, așadar, cu cardul bancar sau numerar, la casieriile Trezoreriei Statului, cu cardul bancar, prin intermediul platformelor Spațiu Privat Virtual și Ghișeul.ro, prin virament bancar, prin ordin de plată multiplu electronic, respectiv cu mandat poștal, prin intermediul oficiilor poștale.

De asemenea, broșura conține și explicații suplimentare privind „numărul de evidență a plății”: de către cine și cum este utilizat, precum și în ce documente se regăsește sau cum poate fi solicitat.

Alte clarificări referitoare la modalitățile de efectuare a plăților către ANAF pot fi obținute prin Call Center, la numărul 031.403.91.60, sau la structurile de asistență pentru contribuabili din cadrul unităților fiscale teritoriale”, precizează ANAF.

Marcel Șerban

dh
dh