BOIU MARE. Elicopter solicitat pentru salvarea unui bărbat, rănit grav

Un bărbat a fost grav rănit în timp ce se afla la muncă la exploatare de material lemnos. Deoarece lucra într-o zonă greu accesibilă, a fost solicitată și o echipă salvamont care a ajuns de urgență la fața locului. De asemenea, a fost solicitat și un elicopter pentru transportul pacientului, iar acum medicii luptă pentru a-l stabiliza.

Potrivit informațiilor oferite de SPJ Salvamont Maramureș, incidentul s-a petrecut într-o zonă abruptă, greu accesibilă a localității Boiu Mare, jud Maramureș.

Barbat aflat la munca la exploatare material lemnos a suferit un grav accident cu politraumatisme fiind inconstient in acest moment

”Salvatorii montani care s-au deplasat în zonă sunt deja la locul accidentului. A fost solicitat și elicopterul de la POA Jibou , echipaj care are în componență medic, care a ajuns deja la fața locului.

În acest moment se fac procedurile de prim ajutor și de stabilizare a victimei iar salvatorii montani încearcă să identifice cea mai bună rută de evacuare a accidentatului până la elicopter deși configurația terenului este extrem de dificilă pentru extracție terestră”, a declarat Dan Benga, managerul SPJ Salvamont Maramureș.

ACTUALIZARE – IPJ Maramureș:

Astăzi, 13 septembrie, ora 10.00, polițiștii din Şomcuta Mare au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că, în zona numita „Pe cireși” un angajat al unei societăți comerciale ar fi suferit un accident de muncă.

La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce un bărbat, de 36 de ani, din Oarța de Jos, ar fi tăiat un arbore, acesta ar fi căzut peste bărbat și l-ar fi accidentat la piciorul drept și la cap.

La fața locului au fost prezente un echipaj al Salvamont Maramureș și un echipaj S.M.U.R.D., care au transportat victima cu elicopterul la Spitalul Județean Baia Mare, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

(FOTO cu caracter ilustrativ)

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA