BRACONAJ LA BUDEȘTI. Prejudiciu de 17.000 de euro. Ce au împușcat braconierii

Braconaj la Budești, unde polițiștii maramureșeni au fost alertați zilele trecute despre suspiciunea executării de către trei persoane a unor focuri de armă. În baza sesizării, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Maramureș s-au deplasat la fața locului, fiind confirmate cele sesizate de apelant.

„De asemenea, resturile animale identificate la fața locului au fost ridicate în vederea efectuării expertizelor, fiind înaintate către Direcția Sanitar Veterinară Maramureș. În urma activităților informativ-operative întreprinse de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul unui tehnician criminalist din cadrul Poliției Municipiului Sighetu Marmației, au fost identificate trei persoane bănuite de comiterea faptelor, respectiv trei bărbați, de 47, 49 și 52 de ani.

S-a procedat la ridicarea, în vederea continuării cercetărilor și efectuării unei expertize balistice, a trei arme letale cu destinația vânătoare, 36 de bucăți de cartușe calibru 12 și trei tuburi cartușe calibru 12, deținute legal.Prejudiciul cauzat a fost de 17.000 de euro”, arată IPJ Maramureș.

Polițiștii efectuează în continuare cercetări pentru probarea întregii activități infracționale a persoanelor bănuite de comiterea faptelor, sub supravegherea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Sighetu Marmației, pentru săvârșirea infracțiunilor de braconaj cinegetic, faptă prevăzută și pedepsită de art. 42, alin.1, lit. b din Legea 407 din 2006 a vânătorii și a protecției fondului cinegetic.

Marcel ȘERBAN

Marcel ȘERBAN

dh
dh