CALEA MIREȘULUI – Curs de prim ajutor prezentat elevilor de la Școala Gimnazială 2

Derularea cursului de prim ajutor prezentat elevilor de etnie romă de la Şcoala Gimnazială nr. 2 din cadrul comunităţii de romi din Calea Mireşului – Şomcuta Mare. Cursul de prim ajutor derulat în parteneriat cu voluntarii de la Filiala Judeţeană Crucea Roşie Maramureş Casian Marc şi Narcis Bud a avut loc în 26 octombrie, cei doi voluntari promovând şi activităţi educaţionale în scopul informării asigurării siguranței și protejării vieții în școală.
La această activitate au participat Cristina Moldovan – inspectorul care se ocupă cu incluziunea minorităţii rome din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Maramureş, Alina Talpoş – directorul Liceului Teoretic “Ioan Buteanu” Şomcuta Mare, Cristina Miclăuş, directorul adjunct al unităţii şcolare, mediatorul şcolar şi elevii de etnie romă din clasele gimnaziale care frecventează Şcoala Gimnazială nr. 2 din cadrul comunităţii de romi.
După finalizarea activităţilor interactive oferite elevilor, inspectorul care se ocupă cu incluziunea minorităţii rome din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Maramureş a discutat cu elevii de etnie romă şi despre importanţa frecventării cursurilor şcolare şi a accesării locurilor alocate în învăţământul liceal”, a anunțat Prefectura Maramureș.
Marcel ȘERBAN
dh
dh