Campania „Siguranța online” a ajuns la Colegiul Tehnic „C. D. Nenițescu” din Baia Mare

Polițiștii de prevenire s-au întâlnit ieri, 8 februarie, cu elevii Colegiului Tehnic „C. D. Nenițescu” din Baia Mare. Cu elevii s-a discutat despre pericolele cu care se pot întâlni în mediul online, precum și despre măsurile pe care le au la îndemână pentru a preveni victimizarea.

”Polițiștii le-au atras atenția asupra informațiilor pe care le postează pe rețele de socializare, cum acestea îi fac vulnerabili în fața infractorilor, prezentându-le modul de operare al acestora.`Polițiștii le-au atras atenția asupra informațiilor pe care le postează pe rețele de socializare, cum acestea îi fac vulnerabili în fața infractorilor, prezentându-le modul de operare al acestora.

De asemenea le-au prezentat riscurile la care se expun atunci când fac glume pe seama colegilor lor, și anume, cum aceste glume se transformă în infracțiuni și cum răspund ei penal în calitate de minori, pentru a preveni comportamentele delincvente/infracționale.

Totodată au aflat cum pot să facă cumpărături online în siguranță, cum pot să-și protejeze calculatorul, care sunt cele mai sigure programe antivirus, precum și care sunt parolele cu gradul cel mai ridicat de securitate.

Polițiștii au oferit diriginților materiale informative sub formă de broșuri, care conțin cele mai frecvente situații cu care se pot întâlni tinerii în mediul online și sfaturi utile în prevenirea victimizării. Activitățile vor continua în perioada următoare și în alte unități de învățământ din județ”, precizează reprezentanții IPJ Maramureș.

Marcel Șerban

dh
dh