Prima ediție a Raliului Voievozilor se desfășoară la Ruscova

Comuna Repedea va fi gazda Raliului Voievozilor, competiție automobilistică ce se va desfășura pe zăpadă naturală, în perioada 10-12 februarie. Competiția este organizată de clubul XPO Motorsport.

„Unicitatea evenimentului nostru este dată tocmai de rădăcina istorică a locurilor de unde au pornit voievozii și cnezii și de ospitalitatea vestită a localnicilor și aprecierea acestora pentru caii putere și sporturile cu motor. Având toate aceste ingrediente suntem siguri că sub iscusita coordonare a unor oameni experimentați și cu sprijinul administrației vom oferi un produs deosebit apreciat pe plan național și chiar internațional, făcând cu siguranță o promovare atractivă ce va îndemna campionii să vină să „descalece” la noi în județ, asemenea voievozilor de odinioară! „Raliul Voievozilor” din această iarnă în Maramureș, să vedem cu toții cum „aleargă” voievozii și mai ales pe ce poziție „descalecă” după o cursă epică pe zăpadă! Pentru că „Am fost și-om fi!”, informează organizatorii raliului.”Unicitatea evenimentului nostru este dată tocmai de rădăcina istorică a locurilor de unde au pornit voievozii și cnezii și de ospitalitatea vestită a localnicilor și aprecierea acestora pentru caii putere și sporturile cu motor. Având toate aceste ingrediente suntem siguri că sub iscusita coordonare a unor oameni experimentați și cu sprijinul administrației vom oferi un produs deosebit apreciat pe plan național și chiar internațional, făcând cu siguranță o promovare atractivă ce va îndemna campionii să vină să „descalece” la noi în județ, asemenea voievozilor de odinioară! „Raliul Voievozilor” din această iarnă în Maramureș, să vedem cu toții cum „aleargă” voievozii și mai ales pe ce poziție „descalecă” după o cursă epică pe zăpadă! Pentru că „Am fost și-om fi!”, informează organizatorii raliului.

Suprafaţa de rulare a probelor speciale: 100% zăpadă şi gheaţă (macadam). Numărul de probe speciale: 7. Distanţa totală a probelor speciale: 45,5 km. Competiţia nu este inclusă în Campionatul Naţional.

Mihai Roman

cm
cm