Campanie de donare de sânge pentru victimele cutremurului

Imediat după producerea cutremurului care a afectat grav comunitățile din Turcia și din nordul Siriei, Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a luat legătura cu ambasadorul Republicii Turcia în România, dl. Ozgur K. Altan pentru a-și exprima solidaritatea și pentru a oferi un sprijin imediat.

De asemenea, Ministerul Sănătății este în legătură cu ambasada României la Ankara pentru eventualele solicitări și pentru asigurarea evaluării medicale și a consilierii psihologice pentru 10 studenți români care sunt repatriați din regiunea afectată.

Ministerul Sănătății, împreună cu Universitățile de Medicină și Farmacie, mobilizează profesioniștii din sănătate care doresc să ajute ca voluntari în constituirea unor echipe medicale care să fie disponibile pentru deplasare în zonele afectate.

Totodată, a fost organizată o campanie de donare de sânge pentru victimele cutremurului care au nevoie de transfuzii. Sunt pregătite medicamente și materiale sanitare care pot fi puse la dispoziția autorităților turce.

Mai multe informații despre înscrierea medicilor și asistenților medicali ca voluntari pentru echipele necesare acordării de asistență medicală și despre locațiile pentru donarea de sânge, destinat victimelor cutremurului se găsesc la www.ms.ro

    mg
    mg