CAVNIC. Desfășurare de forțe a polițiștilor și jandarmilor la Colegiul „Pintea Viteazul”

Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, a desfășurat la data de 24 mai a.c. o activitate de prevenire a disparițiilor de minori, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Maramureș și Serviciul Public Salvamont Maramureș. Activitatea a avut loc la Colegiul Economic „Pintea Viteazul” din Cavnic și a vizat informarea elevilor asupra pericolelor asociate plecărilor voluntare, precum și modalităților de evitare și gestionare a acestor situații.

Ofițerii de poliție, împreună cu reprezentanții Jandarmeriei și ai Salvamontului, au transmis informații prețioase elevilor, subliniind importanța comunicării deschise cu familia și profesorii pentru prevenirea situațiilor de risc. De asemenea, au fost abordate aspecte legate de protecția personală, în cazul în care copiii se rătăcesc în zonele montane sau decid să plece voluntar de acasă în astfel de locuri.

Printre temele discutate s-au numărat:
• Pericolele plecărilor voluntare și impactul acestora asupra securității personale;
• Modalități de mediere și soluționare a conflictelor care ar putea determina un minor să plece de acasă;
• Recomandări privind siguranța în zonele montane;
• Importanța menținerii contactului cu autoritățile și folosirea mijloacelor de comunicare disponibile în caz de urgență.

Această inițiativă face parte din eforturile continue ale Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș de a veghea asupra siguranței tinerilor și de a preveni incidentele neplăcute care ar putea afecta comunitatea. Prin astfel de activități, ne dorim să consolidăm legătura dintre autorități și cetățeni, promovând un mediu sigur și educativ pentru toți copiii, au punctat reprezentanții IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA