CAVNIC. Peste 4.000 de puieți plantați în Pasul Rotunda

O nouă ediție a Campaniei “Împădurim Maramureșul” a avut loc la Ocolul Silvic Târgu Lăpuș. În cadrul acțiunii, zeci de angajați din cadrul Consiliului Județean și a instituțiilor din subordine au plantat aproximativ 4200 de puieți de brad, molid și frasin, pe o suprafață de 3,3 hectare, în Pasul Rotunda, între Cavnic și Băiuț.

Acțiunea de împădurire pe care o organizăm deja pentru al treilea an consecutiv vizează creșterea suprafețelor împădurite de la nivelul județului nostru, în paralel cu tragerea unui semnal pentru ca toți cetățenii să fie mai responsabili cu mediul înconjurător și să păstreze curățenia atunci când petrec timp în natură. Numai așa putem avea un Maramureș curat și verde”, a declarat Ionel Bogdan.

Pe această suprafață a fost o pădure de aproximativ 30 de ani, care în urma unei furtuni puternice din 2017 a fost doborâtă. Anul trecut, aici au fost plantați puieți, iar astăzi echipa Consiliului Județean a realizat o lucrare de completări a puieților care s-au uscat, pentru a asigura astfel regenerarea în totalitate a suprafeței.

Ana-Maria HOJDA

Ana Maria Hojda
Ana Maria Hojda