PASAJ ITALSOFA. Patru firme se bat pentru a câștiga contractul

Patru firme sunt interesate de realizarea pasajului suprateran de la Italsofa. Oficialii CJ Maramureș au anunțat că, în urma anunțului publicat în  Sistemul Electronic de Achiziții Publice în data de 5 martie 2023, au fost depuse 4 oferte pentru proiectarea și execuția Pasajului suprateran de la Italsofa, data limită de depunere a ofertelor fiind 10 aprilie 2023.

Comisia de evaluare a început deja verificarea documentațiilor, astfel încât, în cel mai scurt timp, firma câștigătoare să fie desemnată.

Valoarea estimată a proiectului este de 78 milioane lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR, prin parteneriatul dintre Consiliul Județean Maramureș – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Primăria Baia Mare.

”Cetățenii care vor folosi această intrare în municipiul Baia Mare nu vor mai fi nevoiți să stea în ambuteiajele care se formează la orele de vârf și vor beneficia de un pasaj suprateran care va decongestiona traficul și va crește siguranța în trafic. De asemenea, acest pasaj va fi un important punct de legătură între municipiul Baia Mare și viitoarea centură ocolitoare a orașului. Facem pași importanți și dezvoltăm infrastructura rutieră din Maramureș, așa cum am promis”, a transmis Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Pasajul suprateran de la Italsofa va avea o lungime de 680 metri, 13,6 metri lățime, trotuare de 2,5 metri fiecare, iar durata de execuție a pasajului este de 12 luni de la atribuirea contractului.

Ana-Maria HOJDA

Ana Maria Hojda
Ana Maria Hojda