CE GHINION – Prins la volanul unei autoutilitare cu certificatul de înmatriculare reținut în aceiași zi

În data de 5 februarie, polițiștii Secției 4 Leordina, în timpul efectuării serviciului de patrulare, au identificat pe DN 18, în comuna Leordina, o autoutilitară, care nu avea montate plăcuțe de înmatriculare.

IPJ Maramureș a precizat că la volanul autoutilitarei a fost identificat un borșean de 26 de ani, posesor de permis de conducere: „În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, autoutilitara figurează ca fiind înmatriculată, dar, în aceiași zi, în jurul orei 15.00,  pe numele tânărului a fost întocmit proces verbal de constatare a contravenției, în baza căruia, ca măsură complementară, a fost dispusă reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare ale autoutilitarei. I-a fost eliberată dovadă înlocuitoare, dar fără drept de circulație”.

„Se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau înregistrat, faptă prevăzută de art. 334 alin. 4 din Codul Penal”, adaugă IPJ Maramureș.

Marcel Șerban

dh
dh