ÎN MARAMUREȘ – Opt dosare penale întocmite de polițiști în acest weekend

Finalul de săptămană trecut a fost unul plin pentru polițiștii maramureșeni, care au încercat, prin acțiunile lor, identificarea conducătorilor auto care nu respectă legislația rutieră, care conduc sub influența alcoolului sau care comit orice fel de abatere la normele rutiere.

În total au fost întocmite opt dosare penale pe numele unor conducători auto identificați în orice colț al județului Maramureș.

„Un tânăr de 23 de ani și o femeie de 57 de ani din Baia Mare au fost depistați în trafic de polițiștii băimăreni și din Ulmeni, la volanul unor autoturisme. Celor doi li s-a reținut faptul că au pus în circulație sau au condus autovehicule neînmatriculate sau înregistrate, respectiv a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare. Pe numele acestora a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii prevăzută de art. 334 din Codul Penal.

Ieri, polițiștii Serviciului Rutier Maramureș au identificat circulând pe drumurile publice un autoturism, condus pe D.N. 18, în Sat Șugatag, de un bărbat de 40 de ani din Ocna Șugatag. Polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere, iar autoturismul condus nu este înmatriculat. Un alt bărbat de 55 de ani din Sighetu Marmației, a fost depistat de polițiștii rutieri circulând în localitatea Tisa, fără a avea permis de conducere. Și în acest cazuri, polițiștii au întocmit dosare penal.

Patru dosare penale au fost întocmite de polițiștii Secției 1 Groși, Secției 3 Fărcașa, cei din Baia Sprie și Sighetu Marmației pentru comiterea infacțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Patru bărbați de 43,44, 54 și 75 de ani din Sighetu Marmației, Rogoz, Ardusat și Baia Sprie, care au condus autoturisme având concentrații de 0,51, 0,64, 0,66 și 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tuturor le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, precizează IPJ Maramureș.

Marcel Șerban

dh
dh