CERȘETORIA ÎN BAIA MARE. Noi sancțiuni aplicate. Și fenomenul nu dispare

În ultima perioadă cerșetorii au reapărut pe străzile din Baia Mare, lucru care displace băimărenilor plătitori de taxe și impozite. Poliția Locală face acțiuni în acest sens, fiind aplicate și sancțiuni contravenționale când situația o impune. Spre exemplu, în data de 15.10.2023, orele 09.30-13.00, au fost asigurate măsurile de ordine publică și combatere a cerșetoriei la Catedrala Sfânta Treime -Bulevardul Unirii, cu un efectiv de 2 politisti locali, respectiv la Biserica Sfântul Nicolae- str. Crisan, cu un efectiv de 2 polițiști locali.

Tot la data amintită, am avut asigurare măsuri ordine publică și combaterea cerșetoriei la Biserica Sfintii Apostoli petru si Pavel -bulevardul Traian, cu un efectiv de 2 polițiști locali.

„Zilnic au fost desfășurate acțiuni de monitorizare și combatere a fenomenului cerșetoriei precum și a expunerii spre vanzare de bunuri vechi în Piața Izvoare și Piața Gării, au fost monitorizate zilnic rampele de colectare a gunoiului menajer, au fost sanctionate persoanele care au fost depistate ca imprastie gunoiul, au fost monitorizate locurile de joacă și foisoarele amplasate pe raza Municipiului Baia Mare, respectiv au fost monitorizate parcurile Central, Parc Gara, Parc Mara, Parc Dacia, Blocurile ANL nr. 120, 120 A.

În perioada 09-13.10.2023, orele 07.00-10.00, au fost asigurate măsuri de ordine publică în proximitatea și în interiorul Pieței Izvoare, cu un efectiv de 2 polițiști locali. În perioada 09-14.10.2023, orele 04.45-05.30, au fost asigurate măsuri de ordine publică la Piata Obor, la intrarea dinspre str. Ariesului, cu un efectiv de 2 polițiști locali. În perioada 09-13.09.2023, au fost desfășurate zilnic acțiuni pentru combaterea fenomenului cerșetoriei, în zona Bulevardul Unirii intersecție cu Bulevardul Regele Mihai I, împreună cu Direcția de Asistență Socială, fiind depistate un număr de 8 persoane fără adăpost sau care apelau la mila publică. A fost aplicată o sancțiune contravențională, a fost ridicată și transportată la centrul social tip Azil de Noapte o persoană fără adăpost”, precizează Poliția Locală Baia Mare.

În plus,au fost desfășurate acțiuni în zona VIVO, unde o persoană apelează la mila publică, printre autoturismele care așteaptă la semafor având un copil în brațe, a fost solicitat un echipaj de la Poliția Municipiului pentru constatarea infracțiunii de folosire a minorului în scop de cerșetorie, care a preluat-o și transportat-o la sediul Poliției Municipiului în vederea continuării cercetărilor

Marcel ȘERBAN

dh
dh