COD GALBEN. Val de căldură și disconfort termic ridicat în Maramureș

O avertizare de cod galben a fost emisă pentru județul nostru. Astăzi, un val de căldură va ajunge în Maramureș, iar disconfortul termic va fi ridicat.

”Valul de căldură se va extinde în toată țara. În nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități. Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, anunță reprezentanții CJSU Maramureș.

Temperaturile ridicate vor persista și mâine, când, local, vom avea parte de caniculă și de temperaturi de 35v de grade.

” Valul de căldură va persista în Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei, în jumătatea estică a Munteniei și în Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități”, mai precizează autoritățile.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA