CONGRES. Un maramureșean, la întrevederea liderilor ucraineni cu președintele Zelenski

În calitate de președinte al Uniunii Ucrainenilor din România și de vicepreședinte regional pentru Europa de Est al Congresului Mondial al Ucrainenilor (CMU), maramureșeanul Nicolae-Miroslav Petrețchi, reprezentantul minorității ucrainene în Parlamentul României, a participat vineri, 12 aprilie, la întrevederea liderilor CMU cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

”Acesta s-a aflat în trecere prin Cernăuți, în drumul de întoarcere de la Vilnius, unde a participat la summitul Inițiativei celor Trei Mări. În cadrul discuțiilor a fost subliniată importanța continuării sprijinului internațional pentru Ucraina. Președintele ucrainean a mulțumit pentru ajutorul consistent, acordat de CMU în lupta împotriva federației ruse, și a evidențiat importanța continuării demersurilor Congresului Mondial al Ucrainenilor de a convinge guvernele și parlamentele lumii cu privire la ajutorul pentru Ucraina”, a informat Nicolae-Miroslav Petrețchi.

Uniunea Ucrainenilor din România, în parteneriat cu Congresul Mondial al Ucrainenilor, organizează, în perioada 12-15 aprilie, la Palatul Parlamentului, Summitul Liderilor Congresului Mondial al Ucrainenilor. În mod excepțional, anul acesta, evenimentul, unul de referință pentru diaspora ucraineană, este organizat în România.

Maria STOICA

sursa foto: Nicolae-Miroslav Petrețchi/ Facebook
Maria Stoica
Maria Stoica