CONSUM DROGURI. Se dorește înființarea unei secții de psihiatrie infantilă, în Baia Mare

Tinerii din Maramureș care devin dependenți sau consumatori de droguri, au puține variante de centre de reabilitare. În acest sens, autoritățile nu reușesc să ofere serviciile necesare acestor adolescenți, iar părinții sunt adesea cei care trebuie să suporte cheltuielile de reabilitare, la alte centre din țară sau să plătească pentru diverse servicii medicale în mediul privat.

O problemă, pe care o recunoaște și conducerea Direcției de Sănătate Publică Maramureș, este faptul că nu avem o secție de psihiatrie infantilă. În acest sens însă, se fac demersuri. ”Referitori la consumul de substanțe interzise, în județul Maramureș încă nu avem o secție medicală de testare și supraveghere medicală a tinerilor și adolescenților. De asemenea,  nu avem nici secție de Psihiatrie Infantilă, dar dorim să facem demersuri în acest sens, pentru a veni în sprijinul părinților și a tinerilor care se confruntă această gravă problemă. Dorim să înființăm această secție în cadrul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare”, a declarat Alessandra Ivette-Ilea, directorul Direcției de Sănătate Publică Maramureș.

Mai trebuie precizat că, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Maramureș are disponibil un post de psiholog, însă, din păcate, nimeni nu a fost încă angajat. Adolescenții care se confruntă cu consumul de droguri au mare nevoie de consiliere psihologică, pentru a scăpa de dependență. Din nou, familiile consumatorilor trebuie să suporte aceste costuri din propriul buzunar.

Nu în ultimul rând, un mare minus îl reprezintă lipsa unui centru de reabilitare. Și în acest sens există intenția de a înființa cel puțin o astfel de unitate în Baia Mare, însă deocamdată totul se rezumă la stadiul de discuții.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA