CONTRABANDĂ. ”Comercianții” din Sighet, ”vizitați” de polițiști

Polițiștii din Sighetu Marmației au efectuat o acțiune de depistare a persoanelor care comercializează produse obținute din contrabandă sau a căror proveniență nu poate fi dovedită. Printre altele, au fost verificate peste 70 de autoturisme și s-au dat amenzi de 20.000 lei.

”Polițiștii din Sighetu Marmației, împreună cu jandarmii maramureșeni și politștii de frontieră din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmației, au desfășurat o acțiune în sistem integrat pe raza municipiului Sighetu Marmației. Aceasta a avut ca scop prevenirea şi combaterea actelor ilicite de comerţ, identificarea şi ridicarea în vederea confiscării a bunurilor a căror provenienţă nu poate fi dovedită în condiţiile legii şi a celor a căror deţinere este interzisă de lege, în special combaterea traficului ilicit de produse din tutun.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 74 de persoane, au fost oprite pentru control 14 autoturisme și au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale la Legea nr. 227 din 2015 privind Codul Fiscal, în valoare de 20.000 lei. Totodată, ca și măsură complementară au confiscate 251 de pachete de care au fost oferite spre comercializare sau deținute în afara antrepozitului fiscal. Precizăm faptul că la nivelul Poliției municipiului Sighetu Marmației, se vor mai desfășura astfel de acțiuni punctuale cu caracter preventiv și în perioada următoare”, arată oficialii IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA