TUPEU. Șofer din Maramureș prins de două ori, în aceeași zi, sub influența băuturilor alcoolice

Conducerea sub influența băuturilor alcoolice este „sport național” și-n România, dar și-n Maramureș. În 6 octombrie a.c., polițiștii din Sighetu Marmației au surprins, la intervale orare diferite, un sighetean de 34 de ani, conducând un autoturism pe străzile Bogdan Vodă și Lucian Blaga din municipiu sub influența băuturilor alcoolice.

„La prima oprire efectuată de polițiști, în jurul orei 18.00, pe strada Bogdan Vodă, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, acestuia fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii i-au reținut permisul de conducere și i-au eliberat dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

La ora 21.35, bărbatul a fost identificat de un alt echipaj de poliție pe strada Lucian Blaga, la volanul unui alt autoturism dar, de data aceasta, cu o alcoolemie și mai mare, fapt dovedit prin testarea cu aparatul alcooltest, rezultând 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat”, arată IPJ Maramureș.

În momentul de față șoferul este cercetat pentru comiterea a două infracțiuni și anume conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Marcel ȘERBAN

dh
dh