CONTROALE ÎN MARAMUREȘ. Din nou probleme cu Kaufland Grill

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Maramureș, a desfășurat, în data de 17 octombrie, o acțiune de control la Kaufland România SCS, operator economic, care își desfășoară activitatea pe teritoriul județului Maramureș. Comisarii OPC Maramureș spun că aceste verificări s-au efectuat ca urmare a informațiilor din mediul online, urmărindu-se modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

„Ținând cont de neregulile constatate, la SC Kaufland Romania SCS ( 2 puncte de lucru care au și Grill din localitățile Baia Mare si Sighetu Marmației), echipa de control a aplicat un număr de 7 amenzi contravenționale, în cuantum de 28.500 lei. S-a mai decis oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 4000 lei și oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor a activității spațiului Grill la unitatea din Sighetu Marmației.

Ca și deficiențe depistate, amintim folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, chedere rupte și corpuri străine, folosirea unor vitrine frigorifice cu defecțiuni, deteriorate, nerespectare temperatură masă caldă, paviment impregnat cu corpuri străine , grăsime în exces, hota îmbâcsită cu ulei ars, prezenta muștelor în zona de preparare, lipsa plasă insecte, utilizare de ustensile neprofesionale, zona de servire cu pardoseli alunecoase, grilaje ventilatie amplasate la exterior, colmatate cu praf, legume fructe cu modificări oraganoleptice, produse cu ambalaj deteriorat, cartofi cu nerespectare calibru, ouă depreciate cu excremente în exces”, precizează OPC Maramureș.

Comisarii CJPC Maramureș vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare.

 

Marcel ȘERBAN

dh
dh