Controale pe linie silvică în Maramureș. Material lemnos confiscat de poliție

Este deja binecunoscut faptul că constatarea abaterilor silvice reprezintă o preocupare constantă a polițiștilor maramureșeni, fiind desfășurate în mod constant activități de prevenire și constatare a faptelor ilegale din domeniul silvic.
IPJ Maramureș a anunțat că în 5 și 6 februarie a.c., polițiștii specializați în protecția fondului forestier și piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul polițiștilor din Borșa, Vișeu de Sus și Târgu Lăpuș, în colaborare cu lucrători silvici din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, au acționat în vederea verificării și constatării unor abateri, efectuate la depozitele de materiale lemnoase din zonă.
„Activitățile au vizat modul în care se respectă normele referitoare la depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase.
Polițiștii au excutat cinci controale, fiind constatate patru infracțiuni, dintre acestea două incriminate de Legea nr. 46 din 2008 privind Codul Silvic, iar celelelalte două prevăzute și pedepsite de Codul Penal. Au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale pecuniare, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 46 din 2008 privind Codul Silvic, în valoare de 31.000 de lei. Totodată, a fost dispusă confiscarea cantității de 59,48 m³ material lemnos, în valoare totală de peste 20.000 de lei”, arată IPJ Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA