CONTROVERSE. Mai multe mămici din Baia Mare semnalează probleme la una dintre creșe

O postare anonimă pe grupul de Facebook ”Școli/ Grădinițe/ Creșe în Baia Mare” a stârnit zilele acestea discuții în comunitatea părinților, atrăgând atenția asupra unei creșe din oraș. Postarea a fost inițiată de o mamă preocupată de comportamentul copilului său la creșă.

”Am un copil la creșa nr. 10. Am văzut o postare aleatorie (voi atașa printscreen în comentarii) în care o mămica semnalează faptul că se întâmplă ceva la baie. Copilul dânsei nu s-a adaptat la creșă, iar acasă nu mai stătea la schimbatul pampersului. Am observat și eu la fetița mea că plânge atunci când doresc să îi schimb pampersul de când mergem la creșă. Nu avem un grup al părinților, dar dacă mai sunt părinți pe aici cu copii la creșa 10 aș dori să știu dacă ați observat schimbări negative în comportamentul copilașilor raportat la acest subiect”, a scris mămica pe grup.

Această mămică nu este singura care a observat schimbări negative în comportamentul copiilor lor de la această creșă.

”Noi am dus-o la doi ani și a fost traumatizată de ceva. Nu ne puteam apropia nici măcar de zona creșei că plângea, nu puteam să îi mai schimbăm pampersul. Am retras-o și, după două săptămâni, am dus-o la grădiniță, la grupa baby și s-a adaptat din prima, fără plâns”, a intervenit o mămică.

Îngrijorările exprimate de părinți au fost variate, de la comportamentul neobișnuit al copiilor în creșă până la aspecte legate de modul în care sunt tratați și îngrijiți în instituție.

”Băiețelul nostru nu mergea foarte bine în acea perioadă. Vedeam pe cameră cum îl trăgea îngrijitoarea după ea, la o fetiță îi băga mâncarea în gură forțat. A dat rău cu capul, am observat doar acasă deoarece avea căciulă în cap. A mers la grădiniță la grupa baby și totul a fost foarte bine”, a punctat o altă mămică.

Cu toate acestea, unii părinți au comentat încurajând dialogul deschis cu personalul creșei pentru a clarifica și soluționa eventualele probleme.

”E normal ca unii copilași să se adapteze mai bine și mai repede, pe când alții nu. Da, și băiețelul meu s-a adaptat mai greu aș putea spune, în sensul că dimineața plângea numai când vedea ca parchez mașina. Acum merge fără probleme și îi place. Întrebarea mea e: le-ați întrebat pe doamnele educatoare și îngrijitoare? Ați comunicat cu ele în acest sens?”, a scris o altă mămică.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica