COSTEL PÎRVĂNOIU, candidatul AUR la funcția de PRIMAR al municipiului Baia Mare, și echipa sa pentru Consiliul Local, în vizită la Italsofa

Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la funcția de primar al municipiului Baia Mare, și candidați la funcția de consilier local pentru Consiliul Local Baia Mare au vizitat astăzi fabrica de mobilă Italsofa, producător italian ce activează în municipiul reședință de județ de mai bine de 20 de ani.

Cu 880 de angajați, producătorul de canapele și fotolii își exportă 99% dintre produsele finite. Motiv pentru care italienii își doresc o infrastructură rutieră mai modernă, care să le deschisă accesibilitatea către vestul Europei.

”Vizita la Italsofa a fost mai mult decât revelatoare și le mulțumim pentru deschidere. Este foarte important ca mediul politic să ia contact cu reprezentanții ecosistemului antreprenorial. Oamenii de afaceri din Baia Mare, care configurează spațiul economic local, au mare nevoie de infrastructură rutieră. În cazul Italsofa, drumul expres despre care se vorbește de atâția ani, cel care conectează Baia Mare de granițele vestului, este mai mult decât necesar. Trebuie să devină obligatoriu în următorii ani pentru a fluidiza exportul și importul, iar conexiunile economice să devină mult mai efervescente”, a punctat Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la funcția de primar al municipiului Baia Mare.

Angajații acestei fabrici mai au o mare problemă: cea a gropii de gunoi care se află în proximitate. Mirosul este insuportabil, pe lângă imaginea dezolantă pe care o oferă.

”Da, groapa de gunoi care este, de fapt, un munte trebuie rezolvată. Urgent! Le-am explicat oamenilor că, printr-un parteneriat cu Primăria Groși, în administrarea căreia se află această groapă, problema se poate rezolva. O nouă tehnologie, piroliza, patentată, propune arderea deșeurilor, cu emisii poluante minime. Printr-o instalație de piroliză, se procesează și se neutralizează deșeurile organice economic, obținându-se produse valorificabile energetic și tehnologic”, a explicat Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la funcția de primar al municipiului Baia Mare.

Candidații AUR au atras atenția și asupra faptului că transportul public din Baia Mare trebuie reconfigurat astfel încât acesta să fie adaptat la rețeaua actuală a agenților economici.

”Băimărenii trebuie să aibă la dispoziție un transport public decent, adaptat la programul de lucru al fabricilor din oraș”, a adăugat Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la funcția de primar al municipiului Baia Mare. Acesta le-a subliniat angajaților și importanța alegerilor din 9 iunie, punând accentul pe necesitatea schimbării: ”în 9 iunie, este deosebit de important să ieșim la vot, să ne exercităm dreptul astfel încât să nu mai hotărască alții pentru noi. Avem nevoie de un oraș modern, gândit de oameni corecți, transparenți”, a concluzionat Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la funcția de primar al municipiului Baia Mare.

Comandat de AUR Maramureș, cod mandatar financiar: 21240330

 

Maria Stoica
Maria Stoica