COSTEL PÎRVĂNOIU, candidatul AUR la funcția de PRIMAR al municipiului Baia Mare: ”Ușile Primăriei trebuie să fie deschise atât pentru cetățeni, cât și pentru investitori”

”Am intrat în această cursă electorală pentru a schimba paradigmele administrative din Baia Mare. De prea multă vreme, Baia Mare merge pe un drum greșit, iar acum avem șansa de a schimba acest lucru, de a veni cu proiecte concrete pentru băimăreni și de a ne respecta promisiunile”, a subliniat Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la funcția de primar al municipiului Baia Mare. Trei proiecte sunt primordiale pentru Baia Mare în imediata perioadă după alegeri. Este vorba despre cele legate de economie și dezvoltare, infrastructura modernă și protecția mediului.

”Sunt un om cu principii și îmi doresc ca, după 9 iunie, ușile Primăriei să fie deschise atât pentru cetățeni, cât și pentru investitori. Primarul și consilierii locali sunt în funcții efemere, iar rolul lor este să dea totul pentru oameni. În ultimele săptămâni s-a vorbit mult despre parcurile industriale, un aspect absolut necesar pentru dezvoltarea economică a orașului. Baia Mare a stagnat în ultimii ani din acest punct de vedere, iar programul nostru de guvernare locală arată că atragerea investitorilor este primordială. Cel puțin un parc industrial este soluția salvatoare, dar, mai întâi, administrația locală trebuie să simplifice procedurile administrative pe acest palier”, a punctat Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la funcția de primar al municipiului Baia Mare.

Tot în ceea ce privește managementul antreprenorial, municipiul Baia Mare  trebuie să se axeze, în mod absolut obligatoriu, pe parteneriate publice private, mai arată Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la funcția de primar al municipiului Baia Mare, dar și pe accesarea de fonduri europene.

”Sursele de finanțare europene sunt multiple și consistente, acordate pe varii paliere de activitate în administrația locală și pentru comunitățile din România. Identificarea lor și corelarea lor cu nevoile orașului sunt esențiale. Fondurile europene schimbă paradigmele unei comunități stagnante precum cea a municipiului Baia Mare”, a adăugat Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la funcția de primar al municipiului Baia Mare.

Totodată, refacerea infrastructurii rutiere este deosebit de importantă pentru ca municipiul Baia Mare să devină un oraș plăcut pentru trai și un municipiu atractiv pentru investitori.

”Este indispensabilă implementarea unui plan de modernizare a rețelei de drumuri și străzi, la fel ca și construcția de benzi pentru transportul în comun, de piste pentru biciclete și trotuare sigure pentru toți cetățenii orașului”, a mai spus Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la funcția de primar al municipiului Baia Mare.

Și proiectele ce țin de energiile regenerabile sunt prioritare în programul de guvernare AUR pentru municipiul Baia Mare. Mai mult, Baia Mare are nevoie de un studiu de impact în ceea ce privește poluarea mediului și se impune o monitorizare mai drastică a calității aerului.

”Am gândit instalarea de panouri fotovoltaice și alte surse de energie regenerabilă în instituțiile municipale pentru reducerea emisiilor de carbon. Gestionarea deșeurilor este o altă problemă și am găsit rezolvarea: implementarea unor soluții inovatoare pentru gestionarea deșeurilor, cum ar fi arderea prin piroliză promovată de inginerul Hornet și reciclarea eficientă a materialelor”, a concluzionat Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la funcția de primar al municipiului Baia Mare.

Comandat de AUR Maramureș, cod mandatar financiar: 21240330

Maria Stoica
Maria Stoica