COSTEL PÎRVĂNOIU, candidatul AUR la Primăria Municipiului Baia Mare: ”Fondurile europene pot schimba Baia Mare”

Marcăm în fiecare an, pe 9 mai, Ziua Europei pentru a sărbători pacea și unitatea pe continentul nostru, reflectată prin declarația Schuman. Când vorbim despre Uniunea Europeană, aducem în discuție progresul și dezvoltarea prin programe ce sprijină finanțarea de investiții în comunități. Iar în acest context, pentru o bună dezvoltare a direcției economice locale, municipiul Baia Mare trebuie să își faciliteze accesul spre fonduri europene, se arată în programul de guvernare locală al AUR pentru municipiul Baia Mare.

”Atragerea de specialiști și consolidarea unor grupuri de lucru formate din experți sunt căile cele mai sigure pentru ca acest domeniu să devină viabil și productiv pentru comunitatea băimăreană. Sursele de finanțare europene sunt multiple și consistente, acordate pe varii paliere de activitate în administrația locală și pentru comunitățile din România. Identificarea lor și corelarea lor cu nevoile orașului sunt esențiale. Fondurile europene pot schimba paradigmele unei comunități stagnante precum cea a municipiului Baia Mare, aduc în peisajul local inovare, durabilitate și, în mod esențial, creează locuri de muncă în varii sectoare, aspect vital pentru resuscitarea economiei noastre locale”, a declarat Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la Primăria Municipiului Baia Mare.

Un segment deosebit de important în acest domeniu, al antreprenoriatului, corelat cu fondurile europene, este cel al tinerilor cu spirit întreprinzător.

”Pentru ca întreaga comunitate să prospere pe termen lung este absolut necesar ca tânăra generație de oameni de afaceri să fie încurajată și stimulată. De aceea, administrația locală trebuie să creeze cadru optim pentru dezvoltarea acestora prin acordarea de facilități și creionarea unui HUB de afaceri dedicat exclusiv tinerilor care pornesc la drum în afaceri. Deloc de neglijat și vital ar trebui să devină și un centru IT în care tinerii specialiștii în tehnologia informației și, mai nou, în inteligența artificială (experți, profesioniști, tehnicieni etc.) să aleagă municipiul Baia Mare pentru desfășurarea activității. Totul se poate realiza prin atragerea de fonduri europene”, a mai punctat Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la Primăria Municipiului Baia Mare.

 

Maria Stoica
Maria Stoica