COSTEL PÎRVĂNOIU, candidatul AUR la Primăria Municipiului Baia Mare: ”Programele locale de finanțare alocate copiilor și juniorilor trebuie să fie mai consistente”

Sportul și tineretul. Două segmente ignorate în ultimii ani în municipiul Baia Mare. Iar aici vorbim despre sportul pentru copii și tineri, pentru cei aflați la vârste fragede, care trebuie să descopere beneficiile mișcării. Apoi, în materie de tineret, lucrurile stau și mai grav. Tinerii băimăreni n-au, practic, un spațiu mare, confortabil, în care să se bucure de activități specifice, de consiliere, de îndrumare. Unde să se bucure de tinerețea lor, cu sprijin din partea autorităților locale.

Tocmai din acest considerent, în programul de guvernare AUR pentru municipiul Baia Mare, sportul este un domeniu de interes, văzut ca unul crucial pentru dezvoltarea armonioasă și socializarea unui colectiv. Potrivit platformei electorale, este obligatoriu ca actualele baze sportive ale municipiului Baia Mare să fie modernizate pentru a încuraja activitatea sportivă a cetățenilor, dar și a competițiilor sportive.

”Programele locale de finanțare alocate copiilor și juniorilor trebuie să fie mai consistente. Într-o țară problematică din punct de vedere al mișcării, cu o rată a obezității în creștere în special în rândul copiilor și, mai ales, cu o rată a mortalității covârșitoare determinată de bolile cardiovasculare, sportul ar trebui promovat intens de la cele mai fragede vârste. Activități sportive, competiții specifice care să angreneze copiii comunității ar spori atât gradul de interes pentru sport, cât și nivelul de socializare între băimăreni. În ceea ce privește sportul de performanță, alocarea bugetară trebuie cântărită mai bine și, mai ales, e necesar să se ia povara de pe bugetul local prin găsirea de sponsori care să contribuie financiar la cheltuielile cluburilor sportive aflate în grija municipalității”, a declarat  Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la Primăria Municipiului Baia Mare.

Tineretul este o componentă fundamentală a comunității. Ignorat atât de multă vreme, tineretul din Baia Mare are nevoie de sprijin și încurajare.

”E necesar un spațiu doar al tinerilor, unde administrația locală să creeze un hub în care să se reunească atât spații multifuncționale, cât și evenimente de interes pentru ei. Evenimente alternative, stradale care să scoată în evidență talentele tinerilor băimăreni ar putea pune pe harta cosmopolită a Europei și orașul nostru”, a adăugat Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la Primăria Municipiului Baia Mare.

Comandat de AUR Maramures, cod mandatar financiar: 21240330.

Maria Stoica
Maria Stoica