Cristian Niculescu-Țâgârlaș: Onorariile avocaților vor fi indexate anual cu rata inflației

Senatorul PNL Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele comisiei juridice din Senatul României: “Preocuparea pentru o justiție eficientă, în slujba cetățenilor, este constantă pentru reprezentanții PNL în Parlament și în Guvern.

Țin să o felicit pe colega mea, ministra justiției Alina Gorghiu, pentru că, alături de președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România, Traian Briciu și de procurorul general, Alex Florența, a semnat actul adițional prin care onorariile avocaților vor fi indexate anual cu rata inflației comunicată de Institutul Național de Statistică.

Am contribuit activ la adoptarea propunerii legislative privind modificarea și completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, o propunere pe care am susținut-o și în cadrul Comisiei Juridice a Senatului pe care o prezidez.

Actul normativ prevede ca onorariile avocaților să fie indexate anual cu indicele de inflație stabilit de Institutul National de Statistică, iar in cazul dosarelor în care urmărirea penală durează ani, serviciile inițiale să fie remunerate, prin acordarea după trecerea unei perioade de maxim 6 luni, dacă urmărirea penală nu este finalizată, a onorariului provizoriu, urmând ca onorariul final să fie stabilit la finalizarea urmăririi penale.

Accesul la justiție și respectarea muncii avocaților sunt esențiale pentru un sistem juridic eficient”.

GlasulMM
GlasulMM