Cristian Niculescu-Țâgârlaș (PNL): “Am susținut măsuri legislative pentru pentru înăsprirea legislației împotriva crimelor organizate și a traficului de persoane”

Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș (PNL): “Mă bucur că proiectul de lege la care sunt co-inițiator, privind combaterea traficului de persoane și a fenomenului de pornografie infantilă, a fost adoptat și de Camera Deputaților și se îndreaptă acum spre promulgare.

Înțelegerea gravității acestor probleme este esențială pentru a acționa eficient împotriva lor. De aceea, în cadrul dezbaterii din comisia juridică a Senatului României am susținut aceasta inițiativă legislativă și am depus amendamente pentru majorarea pedepselor în cazurile de trafic de persoane și trafic de minori precum și eliminarea posibilității suspendării executării pedepsei în astfel de situații.

De-a lungul activității mele ca senator de Maramures și presedinte al comisiei juridice din Senatul României, am avut numeroase discuții atât cu instituții relevante precum și cu reprezentanți ai ambasadei Marii Britanii pentru a găsi soluții eficiente în protejarea copiilor și a femeilor care sunt victime ale abuzului și violenței.

Educația reprezintă un pilon important în prevenirea acestor practici și trebuie să fie palierul principal de evitare a sclavagismului modern. Astfel am susținut măsuri pentru introducerea educației sexuale în școli și pentru înăsprirea legislației împotriva crimelor organizate și a traficului de persoane.

Mă bucură faptul că această propunere legislativă a primit susținerea deplină a tuturor instituțiilor statului și a fost votată în unanimitate în plenul Senatului!

Modificările legislative recente din Parlamentul României reprezintă un pas hotărât către o justiție fermă și eficientă, care să trateze cu seriozitate infracțiunile grave care afectează integritatea copiilor și a persoanelor vulnerabile.”

CMF 21240015

GlasulMM
GlasulMM