DE AZI. Asigurarea obligatorie a locuințelor se scumpește

De azi, 11 noiembrie, se scumpeşte cu 30% asigurarea obligatorie a locuinței. Valoarea maximă despăgubită acoperită de polițele încheiate rămâne, însă, neschimbată.

Proprietarii de apartamente, vile sau alte locuințe de tipul A, în categoria cărora intră cele cu structură de rezistență din beton armat, metal ori lemn sau cu pereți exteriori din piatră, cărămidă arsă, lemn, vor plăti mai mult pentru polițele de asigurare împotriva dezastrelor naturale. Valoare acestora va crește de la 100 la 130 de lei.

În cazul locuinţelor de tip B, adică cele de la sate, din chirpici, primele de asigurări rămân neschimbate, la valoare de 50 de lei.

Deşi poliţele cresc, valorile pentru despăgubiri nu au fost majorate și acoperă doar o mică parte din pagubă. Valoarea maximă despăgubită acoperită de aceste polițe a rămas în continuare în cazul locuințelor de tip A 100.000 de lei (aproximativ 20.000 de euro), iar pentru locuințele de tip B este în continuare de 50.000 de lei (aproximativ 10.000 de euro).

Nici amenzile nu au fost majorate, acestea rămân în continuare între 100 și 500 de lei pentru cei care nu au încheiat aceste polițe obligatorii de asigurare împotriva dezastrelor naturale.

Nu vor mai putea fi înregistrate locuințe în Cartea Funciară şi nici să dacă proprietarii nu au încheiată o asigurare obligatorie împotriva dezastrelor.

 

cm
cm