DE ÎNVIERE. Lumina Sfântă va ajunge din nou în Maramureș

Prin purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va fi adusă în țara noastră, și anul acesta, Sfânta Lumină luată de pe Sfântul Mormânt din Ierusalim. Cu sprijinul ing. Mircea Leţiu, fost membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului și a Adunării Naționale Bisericești, Sfânta Lumină va ajunge pentru a 15-a oară şi în Eparhia noastră.

”Ea va fi întâmpinată pe Aeroportul Otopeni și adusă de o Delegaţie Eparhială alcătuită din pr. Gabriel Gorgan și ing. Mircea Lețiu, cu o cursă privată, sâmbătă, 4 mai, și va ajunge în jurul orei 20, la Sibiu, în jurul orei 21, la Cluj-Napoca, urmând ca destinaţia finală să fie Aeroportul din Satu Mare, în jurul orei 22. De aici, părintele arhim. Casian Filip, vicar administrativ și însoțitorii din delegația de la Baia Mare, o vor aduce la Sfânta Catedrală unde va fi întâmpinată de Preasfințitul Părinte Episcop Iustin, de unde preoții din Baia Mare și împrejurimi o pot duce la bisericile lor parohiale”, informează Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului.

Protopopii, preoţii și monahii o pot primi la Aeroporturile din Cluj-Napoca sau Satu Mare, în funcție de cea mai convenabilă distanță, pentru a o putea oferi credincioşilor care vor participa la Slujba Învierii, ce va fi săvârşită în bisericile şi mănăstirile din Eparhie, la ora 24. Tot de la Satu Mare, la fel ca în anii precedenți, Sfânta Lumină va fi preluată de către delegaţii ale comunităților ortodoxe din Slovacia, Ungaria şi Austria.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica