DE PRIN ORAȘ. Băimărenii ”sărbătoresc” anularea Sărbătorii Castanelor

O mare parte din băimăreni a ”jubilat” când a auzit că ediția din acest an Sărbătorii Castanelor a fost anulată. O parte a populației consideră că orașul are probleme mai importante în momentul de față, decât organizarea unei astfel de manifestări. În plus, urbea are numeroase datorii, astfel încât o asemenea cheltuială nu este de dorit în momentul de față. Sunt voci care reclamă și felul în care manifestarea s-a transformat de-a lungul timpului. În perioada sărbătorii, orașul era plin de cerșetori și nu se mai punea foarte mare accent pe promovarea valorilor locale, ci mai degrabă pe distracție și bâlci.

Așa se face că Sărbătoarea Castanelor a ajuns să fie numită ”Castaniada”, sau mai rău ”Ți….niada”. Vă redăm mai jos o parte din mesajele și părerile cetățenilor din oraș.

”Foarte bine cu banii aceia se poate face altceva. Cine vrea poate mânca castane și fără sărbătoare”.

”Are orașul suficiente datorii. Bucurați-vă că nu vă cresc taxele, să le puteți plăti”.

”Ne bucurăm că am scăpat de acest eveniment, care a ajuns în ultimii ani un bâlci, nicidecum o sărbătoare pentru băimăreni, așa cum a fost gândită inițial. Să sperăm că cei de la DNA își vor face treaba și-i vor găsi pe cei care fură banul public fără jenă”, a transmis un băimărean.

Menționăm că sunt și cetățeni care nu sunt de acord cu anularea Sărbătorii Castanelor, deoarece era o ocazie în care orașul atrăgea turiști, lucru care ar fi ajutat afacerile locale. De asemenea, o parte a populației subliniază, pe drept, că este sărbătoarea orașului și un simbol, și este păcat felul în care s-a gestionat organizarea ei.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA