DE RUSALII – 72 de permise de conducere reținute de polițiștii din județ

Ar fi fost o adevărată minune dacă polițiștii maramureșeni nu ar fi aplicat niciun fel de sancțiuni în minivacanța de Rusalii. În zilele de sărbătoare trecute polițiștii maramureșeni au fost la datorie, pentru ordinea și siguranța publică, fluidizarea traficului rutier și prevenirea victimizării prin diverse tipuri de infracțiuni.

„Sute de sancțiuni au fost aplicate în trafic, au fost reținute 72 de permise de conducere și au fost depistați șoferi în timp ce conduceau sub influența alcoolului sau fără permis. Peste 700 de poliţişti maramureșeni au fost la datorie, pentru ca minivacanţa ocazionată de Ziua Internațională a Copilului și de sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh (Rusaliile) să fie petrecută în siguranţă de către cetățeni, iar manifestările organizate în judeţul Maramureș să se desfăşoare fără evenimente nedorite.
Pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în perioada 1 – 5 iunie a.c., au acționat 388 de patrule de polițiști și patrule mixte împreună cu jandarmi, aceștia având ca prioritate prevenirea evenimentelor neplăcute și protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii au aplicat, în total, 896 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 435.225 de lei. De asemenea, polițiștii maramureșeni au intervenit cu operativitate la 242 de evenimente, dintre care 213 au fost sesizate prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112. Totodată, au fost înregistrate 93 de infracțiuni, dintre care 27 de infracțiuni la regimul circulației rutiere, 35 de infracțiuni contra persoanei, 19 de infracțiuni contra patrimoniului și 12 infracțiuni de altă natură”, precizează IPJ Maramureș.

Mai spunem doar că din totalul permiselor de conducere reținute, 34 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 7 pentru conducere sub influența alcoolului, iar 31 pentru alte abateri rutiere. De asemenea, au fost reţinute 16 certificate de înmatriculare.

Marcel ȘERBAN

dh
dh