DECES – Un angajat al Ocolului Silvic Firiza s-a răsturnat cu TAF-ul într-o vale

Accident de muncă soldat cu moartea victimei. S-a întamplat ieri, 8 februarie, cand polițiștii din Tăuții Măgherăuș au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat de 56 de ani din Ulmoasa, cu privire la faptul că, în jurul orei 09.00, în timp ce un bărbat conducea un taf, s-a răsturnat într-o vale la aproximativ 3,7 km de la ieșirea din localitatea Băița.

Ancheta făcută la fața locului a stabilit că un bărbat de 51 de ani din Fericea, în calitate de angajat al unui Ocol Silvic, aflat la volanul unui taf, efectuând lucrări de exploatare, s-a răsturnat cu acesta într-o vale, suferind vătămări corporale.

„Un echipaj SMURD i-au aplicat manevrele specifice de resuscitare, dar, din păcate, bărbatul a decedat. Corpul neînsuflețit a fost transportat la spital în vederea efectuării necropsiei.

În cauză, se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și nerespectarea obligațiilor și măsurilor cu privire la securitatea și sănătatea în muncă”, precizează IPJ Maramureș.

Marcel Șerban

dh
dh