Serviciul de Informații moldovean confirmă informațiile oferite de Zelenski, privind planurile Rusiei de a distruge Republica Moldova

Într-un discurs susținut joi la Consiliul European extraordinar reunit la Bruxelles, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei a declarat:

„Am discutat cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu despre un document care a ajuns în posesia noastră și care conține un plan al Rusiei de a distruge Moldova. Documentul arată cine și cum vrea să distrugă Republica Moldova, ordinea democratică și instituțiile statului.”

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova (SIS) a confirmat, potrivit TVR Moldova, recepționarea informațiilor respective de la partenerii ucraineni.

„Menționăm că SIS desfășoară măsuri operative pentru elucidarea tentativelor de destabilizare a situației în țară și cooperează strâns cu serviciile de informații partenere. În acest context, SIS confirmă că, atât din informațiile prezentate de partenerii noștri ucraineni, cât și în urma activității operative a Serviciului, au fost identificate activități subversive cu scopul subminării statului Republica Moldova, de destabilizare și de încălcare a ordinii publice. În acest moment, nu putem oferi mai multe detalii, deoarece există riscul de periclitare a diverselor activități operaționale aflate în desfășurare. Asigurăm cetățenii Republicii Moldova că toate instituțiile statului lucrează în plină capacitate și nu vor permite realizarea acestor provocări,” se arată într-un comunicat emis de SIS.

Mihai Roman

cm
cm