DECIZIE. Magistraţii bucureşteni i-au scăzut lui Cătălin Cherecheş un an din condamnare

După ce a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, ieri, judecătorii Tribunalului Bucureşti au admis solicitarea depusă de Cătălin Cherecheş şi au decis să scadă un an din din cei cinci pe care fostul primar al municipiului Baia Mare trebuia să-i petreacă în închisoare, scrie adevărul.ro.

Este vorba despre perioada în care Cătălin Cherecheş a stat în arest pe durata anchetei în anul 2016, dar şi timpul petrecut într-un penitenciar din Germania, după ce a fugit din ţară, potrivit Agerpres. La sfârşitul lunii martie, fostul edil din Baia Mare a introdus pe rolul Curţii de Apel Cluj o contestaţie în anulare (cale extraordinară de atac) împotriva deciziei de condamnare, apoi a solicitat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie strămutarea acestui proces.

Magistraţii bucureştenii i-au admis lui Cherecheş această contestaţie la executare şi au dispus ca, din pedeapsa de cinci ani, să fie scăzute durata reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu (aprilie – decembrie 2016), dar şi perioada petrecută într-un penitenciar din Germania (noiembrie 2023 – martie 2024).

 

 

Maria Stoica
Maria Stoica