RECOMANDĂRI. Pe crestele Munților Rodnei și Munților Maramureșului, încă există strat consistent de zăpadă

Chiar dacă în majoritatea zonelor din județul nostru primăvara deja își face simțită prezența, Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș informează că, pe crestele Munților Rodnei și Munților Maramureșului, încă există un strat consistent de zăpadă. Așadar, dacă în aceste zile alegeți să faceți o drumeție în aceste zone muntoase, jandarmii montani vă oferă câteva recomandări.

”Înainte de a porni pe munte, informați-vă cu privire la traseul ales și asigurați-vă că acesta are un nivel de dificultate care corespunde pregătirii dumneavoastră fizice. Consultați starea vremii și echipați-vă corespunzător sezonului rece: bocanci, trening, haine groase, mănuși, căciulă etc. Utilizați un rucsac în care să aveți neaparat o lanternă, un briceag, chibrituri, apă, un sandviș și ceva dulce. Urmați traseul ales și nu vă abateți de la drum. Dacă întâlniți animale sălbatice, nu vă apropiați de acestea și nu le fotografiați”, transmite Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș.

Pentru orice problemă pe care o întâmpinați sau în cazul în care vă aflați în dificultate, nu ezitați să apelați numărul de urgență 112 și să solicitați sprijinul jandarmilor montani.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica