DEPUTATUL BRIAN CRISTIAN: “Voi depune noi proiecte legislative în domeniul sportului”

Deputatul USR de Maramureș, Brian Cristian, membru în Comisia pentru Tineret și Sport din Camera Deputaților, afirmă, într-o postare pe Facebook, că pregătește noi proiecte legislative în domeniul sportului:

“Săptămâna aceasta, la Comisie pentru Tineret și Sport am avut-o invitată pe Elisabeta Lipa, președintă la Agenția Națională pentru Sport. Am vorbit despre provocările financiare cu care se confruntă Agenția, dar și sportul românesc în general.

USR a depus în vară un pachet de legi pentru sponsorizarea și finanțarea sportului, dar Guvernul nu le susține. În plus vor să taxeze acest domeniu și mai mult prin creșterea TVA-ului la 19%. În schimb, doamna Lipă a fost foarte receptivă și ne-a asigurat de o colaborare onestă și suport pentru viitoarele inițiative.

Pe lângă legile pentru sport pe care l-am trecut până acuma, în această sesiune parlamentară voi mai depune câteva proiecte cu privire la:

– Bazele sportive (să fie construite la standarde adecvate);

– Obținerea Certificatului de Identitate Sportivă CIS online și alte aspecte privind digitalizarea instituției;

– Impozitarea pariurilor sportive și redirecționarea banilor spre sport;

– Scutirea de taxe rutiere pentru competiții sportive;

– Reguli privind transferul sportivilor minori;

– Obligativitatea instituțiilor statului de a facilita participarea sportivilor calificați la competiții internaționale;

– Proces mai facil de a înființa cluburi sportive”.

GlasulMM
GlasulMM